Lækagetab ved trykluft – store energibesparelser.

Hos FLAK Kompressorer, har vi gennem flere årtier, set mange grelle eksempler på trykluft systemer,  hvor helt op mod halvdelen af den producerede trykluft går tabt som følge af lækager og utætheder i trykluft systemerne. 

Beregn dit lækagetab her

lækagetab kan aldrig helt ungåes, men de kan minimeres til næsten ingen ting. Typisk ser vi ved vores analyser, at det generelle tab ligger mellem 15-30%. 

Oftest finder vi lækagerne i koblinger og defekte eller møre slanger. Næsten ligeså ofte, finder vi lækagerne i produktions maskinerne. Maskin byggerne ynder, at bruge billige lyn-fittings til trykluft automatikken, hvilket giver mange utætheder. Ligeledes ser vi også ofte uhensigtsmæssige blæse løsninger. Hvad enten det er til afblæsning af emner, afkøling, eller andre funktioner. 

Tit blæses der ud af håndborede huller, eller små metalrør som lige er banket flade i enderne. 

At finde lækagerne i trykluft er nemt.

Alt man som kunde behøver at gøre, er at gå igennem sine lokaler efter arbejds ophør. Så vil man med lethed kunne høre alle de store lækager. Det er jo de store lækager som kost flest penge. Og kan man høre en lækage, så kan det betale sig at få den tættet. 

Desværre ser vi ofte, at kunderne sjældent får det gjort pga. travlhed. Ligeså ofte oplever vi en mentalitet, hvor folk forholder sig passive, selvom man har en utæt kobling lige ved siden af sin filebænk, sin trykke maskine, maler pumpe, eller andet. Nu om dage handler lækagetab jo ikke kun om penge, eller strømforbug. Men også om udledningen af CO2, og ikke mindst arbejdsmiljø, i form af støj. 

Vi sælger lækage sporings udstyr, og vi hjælper og rådgiver gerne, de kunder som selv vil igang. 

Det er som sagt nemt at finde utætheder i trykluft. Og har i brug for dokumentation for, hvor meget det koster din virksomhed. Ja så er det ligeså nemt at finde ud af. Du behøver ikke kontakte, hverken Energirådgivere, Ingeniører, eller trykluft firmaer, hvor beregningen indgår i et projekt, hvor dine udmærkede kompressorer skal skiftes til et andet fabrikat. 

Tryksænkning og afhjælpning af lækager er selvstændige projekter. Det er helt gratis, at sænke trykket på sine kompressorer.  At dæmme op for tryklufts lækager koster en arbejdsindsats , og nogle forskellige materialer.

Sådan kontrollere du selv dit lækagetab.

Du behøver kun 1 time og måske 10 minutter, til at dokumentere jeres lækage tab. I den forbindelse har vi lavet en lækage beregner som du gratis kan benytte her på www.flak.dk.  Alt du skal gøre, er at finde et stop-ur, hvis ikke du har en smart phone.
Så skal du gå i dit kompressor rum, efter arbejds ophør. dvs. Når der ikke længere bruges luft. Den luft kompressoren producere er lig med jeres lækagetab.

Utæthederne til sammen er en konstant størrelse, som ikke ændre sig.  Alt du behøver, er over 1 time, at registrere pumpe tid og aflast tid på den af jeres kompressorer, som kører uden for arbejdstid, med dit stopur. 

Du kan læse ydelsen på din kompressors mærkeplade, og du kan få oplyst effekt optaget i last og aflast hos din leverandør, eller hos os. Har du en kW måler, kan du også blot måle det.  

 Herefter tastes tallene ind i FLAK´s Lækagetabs beregner HER 

 

Kontakt os for nærmere information eller vejledning.

Kontakt os Se produkt
Lækagetab